joi, 27 august 2009

Terapie prin CULOARE


Un studiu recent asupra unu esantion de 50 de copii, cu varste cuprinse intre 8-18 luni a aratat cat de mult contribuie si influenteaza culorile dezvoltarea copilului.

25 de copii au stat vreme de 2 luni in saloane viu colorate si impodobite cu diverse personaje, si au fost inconjurati in mod constant de multe persoane. In scurt timp, s-a observat in randul acestor copii o neasteptata capacitate de comunicare, agilitate si energie debordanta.

Ceilalti 25 de copii au fost plasati in saloane cu pereti albi, lipsite de o paleta de culori diversificata (asa-numita "camera de spital") avand parte de o prezenta mai redusa a adultilor. Cercetatorii au remarcat o dezvoltare usor sub limita normala, si astfel au putut demonstra ceea ce era o simpla teorie insotita de observatii ale parintilor : Culorile (si implicit, cromoterapia) nu doar contribuie, ci si stimuleaza dezvoltarea armonioasa a copiilor. Aceeasi echipa de cercetatori va demara un proiect asemanator, in urma caruia spera sa constate care sunt culorile cele mai influentabile si benefice pentru copii.

Pana una-alta, am sa va prezint eu care ar fi presupusele proprietati ale culorilor:


ROSU

Rosul este puternic dinamizant si este un remediul excelent pentru starile de lipsa de putere, pentru starile de moleseala si de asemenea este util in caz de hipotensiune;ne face sa ne simtim mai puternici si plini de forta.


PORTOCALIU

Portocaliul confera elan mobilizator, trezeste bucuria interioara si are un puternic efect tonifiant asupra psihicului. este o culoare prin excelenta antidepresiva si face sa apara buna-dispozitie.


GALBEN

Galbenul este un puternic stimulent al inteligentei. El are efect vindecator in caz de reumatism, artrita si de asemenea ajuta intarirea structurii osoase.stimuleaza gândirea rationala si este un excelent stimulent mental.


VERDE

Verdele este culoarea armoniei, a echilibrului si a neutralitatii. Verdele are un puternic efect vindecator in cele multe situatii de boala, de la dureri de cap pana la cancer.(ati observat ca medicii poarta halate verzi? :P)


TURCOAZ

Turcoazul este culoarea imunitatii. El are efect vindecator in feluritele boli inflamatorii ori febrile, in cazul tensiunii nervoase ori al agitatiei mentale.este linistitor, purificator si reimprospatator.


ALBASTRU

Albastrul face sa apara o profunda stare de relaxare in intreaga fiinta. El are efect vindecator in caz de hipertensiune, astm, migrene si este un excelent remediu anti-stress. O camera albastra are acelasi efect placut si linistitor ca privitul cerului.


VIOLET

Violetul are mai ales un profund efect regenerator din punct de vedere spiritual. El favorizeaza vindecarea nevrozelor, a tulburarilor mentale si a epilepsiei.violetul trezeste speranta, redinamizeaza simtul valorii si ne face sa devenim constienti de dimensiunea spirituala a vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu